Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos hagymás bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 doboz chilis babkonzerv 0 ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. Kissé összesütjük és felöntjük a borral. Belekeverjük a leöblített, lecsepegtetett babot és 5 perc alatt átfőzzük.
Friss kenyérrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)