| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1.5 kg szilva | 47 | 0.8 | 0 | 10.2 | 1.7 | 0 |
| 20 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 40 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 1-2 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. Nyújtsuk vékony lappá, majd béleljünk ki vele egy, megfelelő méretű tepsit. Sűrűn rakjuk meg, a félbevágott, kimagozott szilvával. Hintsünk a tetejére fahéjjal elkevert cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt süssük, addig, amíg, a tészta széle aranybarna lesz és a szilva szaftja fortyogó vulkánt próbál utánozni.