Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Patisszonkosár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Buli, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
10 dkg marinált paradicsompaprika 0 ? ? ? ? ?
1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony csíkokra vágott zellert, majd a zöldségkeveréket főzzük roppanósra. Ezeket is lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A főzőléből egy decit kiveszünk és kevergetve feloldjuk benne a zselatint, majd a patisszon külső oldalát vékonyan bekenjük és hűtőbe tesszük. A majonézből és a tejszínből ízlés szerint fűszerezve mártást készítünk, belekeverjük a langyosra hűlt, de még folyékony zselatinos folyadékot. A vékony csíkokra vágott marinált paprikát, a zellert és a zöldségeket beleforgatjuk a mártásba és a patisszon üregébe halmozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Francia saláta alapra tálaljuk, díszíthetjük főtt tojással, olajbogyóval, petrezselyemlevéllel. Külön csészében adhatunk tartármártást. Tortaszerűen szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)