Petrezselymes szalvétagombóc
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 2 dl
tej (3,6 %) |
273 |
26 |
27 |
0.5 |
0 |
92 |
| 6 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá. Vajazott konyharuhába tekerjük és konyhai zsineggel többször átkötve, forrásban lévő, sós vízbe helyezzük. Egyszer megfordítva fél órát főzzük. Lecsepegtetve kibontjuk és ujjnyi karikákra vágva tálaljuk.
Szaftos húsok, vadasfélék körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)