Pezsgőkrémes gümölcskehely
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 20 dkg
piros ribizli |
38 |
0.6 |
0.2 |
7 |
3.5 |
0 |
| 20 dkg
fekete ribizli |
49 |
0.9 |
0.2 |
9.5 |
6.8 |
0 |
| 20 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
| 20 adag
málna |
35 |
1.2 |
0.3 |
5.4 |
4.7 |
0 |
| 20 dkg
faeper |
39 |
0.4 |
1 |
11 |
0.7 |
0 |
| 1 csomag
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
friss narancslé |
214 |
0.7 |
0.2 |
10.9 |
0 |
0 |
| 4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 0,5 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
édes pezsgő |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg a kihűlt, de nem dermedt zselével. A pezsgőkrémhez a tojássárgákat keverjük gőz fölött habosra és adjuk hozzá a pezsgőt. Tegyük bele a citromhéjat és habverővel keverjük addig, amíg kb. kétszeresére nem habosodik. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg míg kissé lehűl. A langyos krémet kanalazzuk a gyümölcsökre. Desszertünket díszítsük csokoládéval, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal vagy néhány darab puszedlivel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)