| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 maréknyi koktélparadicsom | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1/2 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál provance-i fűszerkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db báránycomb | 194 | 19.7 | 12.7 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba terítjük a feldarabolt zöldségeket és a húst ráhelyezzük.Aláöntjük a bort és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órát sütjük. A 4 fürt koktélparadicsomot megpermetezzük a félretett fokhagymából, olajból és fűszerkeverékből kevert páccal, majd a hús mellett sütjük negyed órát. A húst a sütőből kivéve pihentessük negyed órát, majd szeleteljük fel. A velesült zöldségekkel, a koktélparadicsommal tálaljuk. A szaftot öntsük alá, köríthetjük sült burgonyával, de friss baguettel az igazi.