| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 maréknyi dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 2 dl eperlekvár | 237 | 0.4 | 0 | 58.3 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 25 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A kétharmadát nyújtsuk körlappá és tegyük egy sütőpapírral bélelt piteformába, úgy hogy pereme is legyen. Keverjük el a darált diót a lekvárral és kenjük a tésztára. Nyújtsuk ki a félretett tésztát, vágjuk csíkokra és rácsozzuk be a torta tetejét. Kenjük le a felvert tojással.