Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült brokkoli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a megfűszerezett és tejföllel elkevert besamellel. A tetejére szórjuk a megreszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranybarna kérget sütünk a tetejére.
Könnyű vacsora, köret vagy előétel lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)