Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laskagombás marhatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
5 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
30 dkg laskagomba 38 1.9 0.7 6 2.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk pörkölődni. közben belekeverjük a fűszereket, a citrom lereszelt héját. A lángot kisebbre véve, pároljuk félpuhára, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket és sózzuk meg. Ha majdnem megpuhult, keverjük bele a feldarabolt gombát és főzzük készre. Habarjuk be a tejföllel és borral elkevert liszttel. Forraljuk össze, adjuk hozzá a finomra metélt petrezselyemzöldet és annyi citromlevet, hogy kellemesen pikáns legyen.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)