Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olajbogyós surimi saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Bálint nap, Hirtelen sült, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
40 dkg surimi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra vágott surimit, a salátamixet és a felkarikázott olajbogyót óvatosan összeforgatjuk és ízlésesen tányérokra halmozzuk. A felnegyedelt keménytojással díszítjük.
Étkezéskor mindenki maga sózza, borsozza ill. ízesíti olajjal és ecettel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)