Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos csiga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Szilveszter, Farsang, Sült, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval. A vaj felével összemorzsoljuk és a tejjel összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. A félretett vajjal, tejföllel és a reszelt sajttal készített masszával megkenjük és feltekerjük. Ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzüki, majd 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)