Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült lazac citromos vajmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsázsacsíra ? ? ? ? ? ?
igény szerint görögszénacsíra ? ? ? ? ? ?
igény szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
60 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a lecsepegtetett lazacot a bőrös felén 3, majd átfordítva 2 percig sütjük. Lecsepegtetve, előmelegített tányérra tálaljuk. A csírákkal és a petrezselyemzölddel díszítjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a citromhéjat, majd a többi vajat és a citromlét hozzákeverve összefőzzük. átszűrve tálaljuk a hal mellé.
Nagyétkűeknek vajas burgonyát kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)