Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sós kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
90 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre hajlítjuk. A hajtás a tepsiben alulra kerüljön. Vastagon kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét a felvert tojással lekenjük. A tetejét nagyszemű sóval, köménymaggal, mákkal vagy sajttal ízlésünk szerint meghinthetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)