| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
hasaalja szalonna |
0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 pohár konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1/2 dl szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| 1/2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1/2 dl balzsamecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés vízzel keverjük el és egyenletesen borítsuk be a szalonna bőrét, úgy, fél centi vastagon kenjük el. Borítsunk rácsot egy tepsi fölé, majd öntsünk bele ujjnyi vizet. A rácsra helyezzük el a szalonnákat és 175 fokra előmelegített sütőben pároljuk 40 percig. Vegyük ki a sütőből, a sütő hőmérsékletét emeljük 240 fokra. A sót kotorjuk le és a szalonnát, a felmelegedett sütőben süssük fél órát. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük.