| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 60 dkg marhafartő | 0 | 19 | 17 | 0.6 | 0 | 83 |
| 3 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 2 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a tejszínt és a bort sűrű re forraljuk. A bulgurral és olívával körítve tálaljuk.