Rumos piskótás fagylaltkehely
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
16 db
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
kávé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 maréknyi
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
30 dkg
vaníliafagylalt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
csokoládés tortadara |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő méretű tálkákban. Rácsepegtetjük a rumos levet és hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát, ne essen szét, de azért szaftos legyen. Behűtjük és tálalás előtt a tetejére adagoljuk a fagylaltot, majd megszórjuk csokidarával.
Tálalhatjuk csokolédéöntettel és tejszínhabrózsákkal is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)