| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál fokhagyma granulátum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg szűzpecsenye | 163 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A sertésszüzet lehártyázzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Alufóliába tekerve, pácoljuk, lehetőleg egy éjszakát. Másnap, szobahőmérsékletre engedve, kissé sózva, a felhevített olajon, sütőálló serpenyőben, körbepirítjuk, majd, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig, hagyjuk sülni. Alufóliával betakarva, negyed órát hagyjuk állni. Ujjnyi vastagra szeletelve, vegyes körettel és salátával tálaljuk. Hidegen, vékonyra szelve, a hidegtálak dísze lehet.