Tárkonyos sült csirke
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csokor				
		tárkony | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		metélőhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		dijoni mustár | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		csirke   | 132 | 20.9 | 5.2 | 0.5 | 0 | 60 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az olajjal, majd tegyük sütőzacskóba. A zacskót lezárás után szurkáljuk meg és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 2 órát süssük.
Daraboljuk fel és a kisült levével leöntve tálaljuk.
Párolt rizst, burgonyapürét kínáljunk mellé. A friss salátáról se feledkezzünk meg. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)