Tintahalragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tintahalakat megtisztítom és darabokra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a tintahalat és a lehéjazott, kimagozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, néhányszor megkeverjük, majd ráöntjük a fehérbort és a paradicsomlét. Pár perc alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük a felvagdalt bazsalikomot. Fehér kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||