Erdeigomba mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Hústalan feltétek, Mártások, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem. A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei gombát, majd rövid pirítás után a felszeletelt csiperkét. Megsózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. ha a levét majdnem elfőtte felöntöm a gomba áztatóvizével és a borral. Nagylángon elforralom a levét, addigra a gomba is megpuhul, felöntöm a tejszínnel és beleszórva az finomra aprított petrezselyem nagyrészét a kellő sűrűségűre főzőm. Tálaláskor megszórom a félretett petrezselyemmel. Főtt tésztával önálló ételként vagy fehér húsok mártásaként ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||