Rizi-bizi (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Párolt rizs
Rizi-bizi
Párolt rizs Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel. Rizi-bizi A zöldborsót a vajon pároljuk át, sózzuk meg és ízesítsük a cukorral, majd öntsük fel fél deci vízzel. Fedő alatt pároljuk puhára, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet és kíméletesen forgassuk össze a párolt rizzsel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||