Kenyérlángos (langalló, pompos) hagyományosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.kemencebence.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütõ gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsüre való), majd felfűtött kemencében 5 percig elõsütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készresütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||