Cukkini tortácska campanini bivaly mozzarellával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott campaniai bivalymozzarellát, majd a tetejére tegyünk megint egy sor cukkinit. Tegyük a tálat 10 percre előmelegített sütőbe, addig, amíg a mozzarella szeletek el nem olvadnak. Vegyük ki a tálat, öntsük a tetejére a felvert tojásokat – mintha rántottát készítenénk – és tegyük vissza a sütőbe ismét 10 percre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||