Gesztenyével töltött pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált gesztenyét, a tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét és elkeverjük a fűszerekkel. Ezt a masszát tegyük a pulykaszeletek szélére, majd tekerjük fel és burkoljuk a szalonnaszeletekbe. Tűzzük meg fogpiszkálóval, süssük át az olajon, majd tegyük tepsibe. Öntsünk alá 2 deci bort, majd süssük, 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát. Ha szükséges, a szaftját pótoljuk kevés forró vízzel. Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||