Borhab mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Édességek, Mártások, Desszert, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Meleg, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe szórunk 1 evőkanál cukrot. A bort 1 deci vizzel és a maradék cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a fehérjét, csipet sóval, kemény habbá verjük. Két evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd a csendesen forrdogáló borba öntjük. Éppen csak hagyjuk újraforrni. Lassan a felvert tojáshabhoz keverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habkönnyű mártást azonnal tálaljuk, mert elveszti könnyed jellegét. Felfújtakhoz, aranygaluskához illik. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||