Sziléziai édes sörleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Böjt, Főtt, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tojás, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A kenyeret felkockázzuk és fazékba tesszük, hozzáadjuk a mazsolát, a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót. Felöntjük 4 deci vízzel. Takarékon 5 percig forraljuk. Hozzáöntjük a sört és még öt percig forraljuk. 1 deci vízben elkeverjük az étkezési keményítőt és a leveshez öntjük, éppen csak kiforraljuk. Egy merőkanálnyi levesben elkeverjük a tojássárgáját és a tűzről levett levesben elkeverjük, majd tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||