Sárgaborsó fasírt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Teaparti, Sült, Sós, Meleg, Hüvelyesek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sárgaborsó 314 21.7 1.5 53.1 23 0
15 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
késhegynyi fehérbors 0 0 0 0 0 0
kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgaborsót és a barnarizst megfőzzük. Az apróra vágott
vöröshagymát olajon megsütjük, hozzákeverjük a sárgaborsós rizshez, fehérborssal, borsikafűvel, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük. Formáljunk
belőle lepénykéket, és kevés olajon, közepes tűzön mindkét oldalán jól süssük meg, hogy a közepe is átsüljön.
Feltétnek ill. önmagában öntettel tökéletes.