Részeges csülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Sörözés, borozás, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a csontot kivesszük. Bőrével felfelé kiterítjük. A bőrt bevagdossuk és a két csülökszeletet tepsibe tesszük, mellédobjuk a megtisztított, de egyben hagyott fokhagymát, majd a levével leöntjük. Előmelegített sütőben, a levével locsolgatva pirosra sütjük. Párolt káposztával, tepsis burgonyával és vegyes savanyúsággal kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||