Részeges csülök (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Sörözés, borozás, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db bőrös hátsó csülök ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a csontot kivesszük. Bőrével felfelé kiterítjük. A bőrt bevagdossuk és a két csülökszeletet tepsibe tesszük, mellédobjuk a megtisztított, de egyben hagyott fokhagymát, majd a levével leöntjük. Előmelegített sütőben, a levével locsolgatva pirosra sütjük.
Párolt káposztával, tepsis burgonyával és vegyes savanyúsággal kínáljuk.