Gombás muffin (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Egy evőkanál felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkockázott gombát a zsírjára sütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a letépkedett kakukkfűlevelekkel, valamint a gorombára vágott dióval ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben a tojást, a tejet és az olajat elkeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a szárazanyagokat. A három elegyet összekeverjük, majd papírkapszlival bélelt, muffinformákba kanalazzuk a masszát. Ne töltsük tele, csak úgy a kétharmadáig. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Reggelire vagy uzsonnára adhatjuk, de sörözéshez sem utolsó. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||