Mustáros tejfölben párolt tarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és kiverjük. sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük és a zsiradék felét tepsibe öntjük. A zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejföl felét a tepsibe simítjuk és a hússzeleteke ráfektetjük. A maradék tejfölös keveréket és a zsiradékot ráöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt, 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk. Héjában sült burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||