Sertésszűz fügével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket keverjük össze és a hártyáitól megtisztított, megsózott húsra szórjuk, a lehulló fűszerkeverékben hempergessük is meg a húst. A felforrósított olajban, hirtelen minden oldalát süssük meg, majd 10 percre tegyük a sütőbe. Ne tovább, mert kiszárad. Amíg sül, a fügét főzzük puhára. Csepegtessük le és vágjuk félbe. A főzőlevét leszűrve, kissé forraljuk be. A húst alufólia alatt pihentessük pár percig, majd ferdén szeleteljük fel. Tegyük előmelegített tálra és minden szeletre tegyünk egy fél fügét és öntsünk rá kanálka mártást. Burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||