Kagylós, rákos spagetti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a tejszínnel, belekeverjük a lecsepegtetett natúr kagylót és enyhe sűrűsödésig forraljuk. A tésztát tálalás előtt, előírás szerint roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve, a raguba keverjük a csíkokra vágott bazsalikommal együtt. Azonnal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||