Articsókaszívvel töltött kifli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 üveg articsóka konzerv 0 ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
4 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon aranyszínűre sütjük az elmorzsolt kiflibelsőt és ezt is a tejfölös maszába forgatjuk. A kiflik üregébe halmozzuk és megszórjuk parmezánforgácsokkal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, húsz percig sütjük.