Articsókaszívvel töltött kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon aranyszínűre sütjük az elmorzsolt kiflibelsőt és ezt is a tejfölös maszába forgatjuk. A kiflik üregébe halmozzuk és megszórjuk parmezánforgácsokkal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, húsz percig sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||