Garnélarák narancs mártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, leszárított garnélát 2 evőkanál felforrósított olajban, lehetőleg wokban, két perc alatt süssük rózsaszínűre. Szürőkanállal vegyük ki és tartsuk melegen. Öntsünk még olajat az edénybe és a vékonyra szelt répát, a felkarikázott újhagymát és a kis kockára vágott fokhagymát pirítsuk 5-6 percig, közben reszeljük rá a narancs héját és fűszerezzük meg. Ha kész keverjük el a garnélával és öntsük rá a narancs levét, kikapart húsát és az alaplevet, melybe előzőleg belekevertük a keményítőt. Ha felforrt, már kész is. Ne főzzük túl, mert a rák rágós lesz.
Párolt rizzsel tálaljuk.