Garnélarák narancs mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, leszárított garnélát 2 evőkanál felforrósított olajban, lehetőleg wokban, két perc alatt süssük rózsaszínűre. Szürőkanállal vegyük ki és tartsuk melegen. Öntsünk még olajat az edénybe és a vékonyra szelt répát, a felkarikázott újhagymát és a kis kockára vágott fokhagymát pirítsuk 5-6 percig, közben reszeljük rá a narancs héját és fűszerezzük meg. Ha kész keverjük el a garnélával és öntsük rá a narancs levét, kikapart húsát és az alaplevet, melybe előzőleg belekevertük a keményítőt. Ha felforrt, már kész is. Ne főzzük túl, mert a rák rágós lesz. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||