Articsóka muszaka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Bálint nap, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az articsóka szárát vágjuk le és szedjük le a kemény, külső leveleit, csepegtessünk rá citromot és sós vízben főzzük meg. lecsepegtetve tegyük félre. A két evőkanál vajon és az olajon pároljuk meg a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát, majd hozzáadva a darált húst, kevergetve, süssük fehéredésig. Dobjuk bele a felkockázott paradicsomot, majd mindig csak kevés vizet hozzáadva pároljuk puhára. A végére főzzük el a levét és keverjük bele a finomra vágott kapor felét. Közben készítsük el a mártást. A felforrósított vajon pezsgessük meg a lisztet és folytonos keverés mellett adjuk hozzá a meleg tejet. Ne forraljuk, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg besűrűsödik. levéve a tűzről keverjük bele a tojásokat és a reszelt sajt felét és a maradék kaprot. Az articsókát daraboljuk fel és a darált hússal rétegezve tegyük tepsibe. Öntsük rá a mártást, szórjuk a tetejére a sajtot, törjünk rá vajdarabkákat és 200 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük aranybarnára. Vágott az articsóka darabokra, és osszuk el a sütés serpenyőben együtt a darált húst. Aztán, előkészíti a krémet, mint a következő utasításokat tartalmazza: Melegítsük fel a vajat egy serpenyőbe és adjuk hozzá a lisztet. Adjunk hozzá fokozatosan a langyos tejet, és keverjük addig, amíg a krém besűrűsödik. Ez az eljárás azért, hogy a besamel mártással, amelyet használnak, mint a feltöltéssel Muszaka és pasticio. Ne hagyja, hogy a krémet felforraljuk. Vegyük le a tűzről. Beat a tojásokat is, és add hozzá a felét a sajt és a többi kapor Spread a krém tetejére az articsóka és a darált húst. Öntjük a maradék sajtot és a kemény csapáson, és adjunk hozzá még néhány darab friss vajat. Süssük a Muszaka 200 C-ig tart a barna szín. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||