Amerikai marhaszelet lassan sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 500 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg marhanyak, tarja 0 ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst szeleteljük fel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A burgonyát vágjuk apró kockára, a többi zöldséget reszeljük le almareszelőn. A húst és a zöldségeket rétegezzük, beáztatott római tálba, közben fűszerezzük meg. Öntsük rá az alaplét, majd a tálat lefedve, tegyük hideg, 90 fokra kapcsolt sütőbe és pároljuk 8 órát. Sült burgonyával vagy knédlivel tálaljuk.