Paella sonkával, kolbásszal és kagylóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hidegvérűek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a bőr nélküli, felkarikázott kolbászt. Süssük át,majd szórjuk rá a vékony csíkokra vágott paprikákat és a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Kis lángon pároljuk 10 percig, keverjük bele a rizst és a fűszereket, a lángot növelve pirítsuk 5 percig. Ekkor öntsük fel a húsalaplével és takarékon hagyjuk negyed órát. Végül keverjük bele az apróra vágott sonkát és a kagylót. Lefedve, addig hagyjuk a tűzön, amíg a rizs felszívja az összes folyadékot. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva, citromgerezdekkel körülrakva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||