Mario bolognai spagettije (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hétvégi ebéd Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált húsokat. Fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, ráhintjük a szerecsendiót és kevergetve zsírjára sütjük. Felöntjük a borral és újraforraljuk. A paradicsomot botmixerrel összetörjük és a mártásba öntjük. Jól elkeverve, fedő alatt másfél órát főzzük. Végül, fedő nélkül, nagylángon a folyadékot elforraljuk. Az előírás szerint megfőzött tésztával, a mártás felét, összeforgatjuk, a többit a tetejére halmozzuk és a reszelt parmezán, egy részével, megszórva adjuk asztalra. A többi sajtot külön tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||