Spagetti feketekagylóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A héjas kagylót áztassuk, 20 percig, sós vízben és, amelyik kinyílik dobjuk ki. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, adjuk hozzá a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit és a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a borral és a hámozott paradicsom konzervvel, a levével együtt. Főzzük mártás sűrűségűre. Közben előírás szerint főzzük meg a tésztát. A mártásba dobjuk a kagylókat, 3 percig főzzük, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Keverjük össze, a lecsepegtetett főtt tésztával és a finomra vagdalt petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||