Áfonyás kalácsfelfújt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Rakott, Kemence, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával és az áfonyával. A tepsit vajjal kikenjük és a masszát beleöntjük, a tetejére ráforgácsoljuk a megmaradt vajat. 165 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||