Bruschetta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomot, megsózzuk, megborozzuk és frissiben tálaljuk. Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||