Goai sült csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. Tekerjük alufóliába és hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát. Közben készítsük el a tölteléket. Hevítsük fel az olajat dobjuk bele a római köményt, ha pattogni kezd tegyük rá a hagymát és süssük aranybarnára, ekkor a fokhagymát és a gyömbért is adjuk hozzá és pirítsuk egy percig. Tegyük bele a darált húst és a többi fűszert. Kevergetve süssük 7-8 percig, amíg a hús megbarnul. Az apróra vágott burgonyát, paradicsomot és zöldborsót hozzáforgatva, addig hagyjuk a lángon, amíg a burgonya megpuhul. Természetesen továbbra is kevergetjük. Végül a lángot lekapcsolva a finomra aprított koriandert és lime levét is hozzádolgozzuk. Hagyjuk kicsit lehűlni, majd nyomkodjuk a lecsepegtetett csirke hasába a tölteléket és zárjuk le a nyílást. Kenjük be, kívülről, olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 75 percig. Néha a szaftjával locsoljuk meg. Tíz perc pihentetés után daraboljuk fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||