Szász korhelyleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tyúkból és a zöldségekből a szokásos módon levest főzünk. amikor a tyúk megpuhult kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk. A hagymát kidobjuk, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Kevés levesben a szőlőt és a mazsolát megfőzzük. Az egrest citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesített levesben szintén megfőzzük és botmixerrel áttörjük. A lebőrözött, kicsontozott tyúkhúst kockára vágjuk. A zöldség és húskockákat, a szőlő, mazsola keveréket visszatesszük a levesbe. A felhevített vajon, megpezsgetjük a lisztet és némi lével felöntve átforraljuk, hozzáöntjük az áttört egrest, majd a levesbe szűrjük és átforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint kevés citromlével ízesítve, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||