Puffancs vagy molnárka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. 16 darabra osztjuk, majd gombóc vagy ovális formára alakítjuk. A kanálnyi vízzel felvert tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még fél órát kelesztjük, ismét lekenjük a vizes tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Kitűnő szendvicsalapanyag, de reggelire lekvárral is finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||