Szaftos krinolin (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával és kevés vízzel felöntve sűrű szafttá főzzük. Ha szükséges, némi vizet még adhatunk hozzá. A szaft legyen tartalmas, de elég bő ahhoz, hogy tunkolni lehessen. Végül beleforgatjuk a hosszában kettévágott, majd felkarikázott krinolint és összeforraljuk. Tartalmas reggelinek vagy főzelékre feltétnek kínáljuk. Készíthető virsliből és szafaládéból is. Kenyeret és savanyúságot kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||