Sertésborda Csáky módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik fej finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikákat és paradicsomokat. Nagy lángon zsírjára sütjük és elhabarjuk a sóval, borssal felvert tojással. Kevergetve lágy rántottává sütjük. A langyos rántottát elosztjuk a sózott, borsozott hússzeleteken, majd felgöngyölve konyhai zsineggel átkötjük. A félretett zsiradékon megpirítjuk a maradék, apróra metélt hagymát és a hústekercseket körben átsütjük rajta. Megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük kevés forró vízzel. Ízesítjük a zúzott fokhagymával és a köménnyel. majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró vízzel pótoljuk. Az elkészült húsokat a léből kivesszük és a levet a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A húsokról a zsineget lebontjuk és a szaftba visszatesszük. Ferdén felszeletelve, a mártással bevonva, galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||