Lassan sütött oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyed órát sütjük. A hőt 100 fokra visszavesszük és a levével locsolgatva még két órát hagyjuk a sütőben. Melegen, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk. Hidegen, kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra. Ha úgy tesszük el, hogy a zsír teljesen ellepje, sokáig tárolható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||