Alföldi töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát megdarálom, összekeverem a nyers rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és nagyon finomra vágott hagymával, borssal, majd nem túl szorosan, becsomagolom a savanyú káposztalevélbe (a rizs dagad). Tojásnál kicsit nagyobbak legyenek. Nagyobb leveleket válasszunk a vásárlásnál, így a vastag középső erét kivágva, még két elég nagy levélfelet kapunk. Csinálhatunk kopasz gombócokat is, sokan nem szeretik a levelet. Az apró káposzta felét a fazék aljára terítem, körben kívülről befelé haladva lerakom a gombócokat, középre teszem a füstölt csülköt, a maradék apró káposztával beborítom, felöntöm vízzel és kislángon megfőzőm. Tálalás előtt a csülköt feldarabolom és mindenkinek adok gombócot, aprókáposztát és csülökdarabot. Tálaláskor bőségesen meglocsolom tejföllel. A friss, puha kenyeret el ne felejtsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||