Tárkonyos halbecsinált (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal és félpuhára pároljuk. Beledobjuk a kockára vágott, lehetőleg piros színű paprikát és a zöldborsót. Ha szükséges a levét, kevés vízzel, pótoljuk. Legyen leve, de ne legyen levesszerű. Ha, majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kockára vágott halat és öt perc főzés után, a garnélát, a finomra vágott tárkonnyal együtt. Ezzel már csak három percig forraljuk. A forró, de már nem forrásban lévő levesbe keverjük, a tojással simára kevert, tejszínt. A tányérján, mindenki ízesítheti, néhány csepp ecettel. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk. Nagyon finom más, szálkamentes halból, például harcsából, is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||