Debreceni töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Göngyölt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A megtöltött káposztákra, a káposzta főzővizét visszaöntjük, a kaprot beledobjuk és megfőzzük. Végül a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és a levet behabarjuk. Friss, puha kenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||